Фестивалът „Срещи на младото европейско кино” обявява конкурс за създаване на трейлър за своето трето издание.

Станете част от екипа, който ще заснеме официалния трейлър на фестивала!

cover trailer

Десет ученика от столични гимназии ще се превърнат в режисьори на видеото, с помощта на двама тютори, които ще ги съпътстват и ще им помагат в кино-приключението, подкрепяйки идеите им.

За да се включите като съавтори на трейлъра, изпратете направена от вас снимка или кратко видео до 1 минута, с което да ни покажете интереса си към киното и желанието си да участвате.

Използвайте въображението си, дайте път на оригиналните си идеи! Както е казал големия френски режисьор Жан-Люк Годар: „Киното не е възпроизвеждане на реалността, а по-скоро нейната забрава!”

Очакваме вашите предложения до 20 юни на youngcinemasofia2016@gmail.com. Освен снимката или видеото, с които кандидатствате, изпратете своите име, фамилия, възраст, клас, училище.

Условия: да са на възраст между 16 и 19 години и да са свободни между 4 и 8 юли, когато в рамките на два дни ще се състоят снимките на трейлъра в София.

Трейлърът ще бъде излъчван преди всяка прожекция в рамките на фестивала. По време на самия фестивал участниците, заснели трейлъра ще имат възможността да участват в ателие, в което ще  снимат свои собствени късометражни филми.

Home